Bemutatkozás
Biomassza
Kazánok
Kapcsolat
Honlaptérkép
Bemutatkozás

A Graffito Kft. Biomassza üzletágának célkitűzése a biomassza eltüzelésére alkalmas speciális kazáncsaládok értékesítése, igény esetén üzemeltetése, illetve ehhez kapcsolódóan a teljes szolgáltatási struktúra kialakítása és működtetése. A rendelkezésre álló technológia alkalmas a jelenleg gázfűtésű, vagy elavult tüzelésű ipari létesítmények, közösségi épületek, mezőgazdasági terményszárítók, hőszükségletének kiváltására, amellyel a működési költségek jelentős mértékben csökkenthetők. Cégünk a Graffito Kft. vállalja megfelelő minőségű és állandó paraméterekkel rendelkező fa apríték, beszállítását bármilyen tüzelőberendezéshez.

Szolgáltatásaink közé tartozik:
  • Tervezett és meglévő létesítmények, épületek, technológiai rendszerek energetikai rendszereinek előzetes felmérése
  • Költségelemzés
  • Fűtési technológia tervezése
  • Biomassza kazánok forgalmazása
  • Berendezéseink beszerelése, üzembehelyezése
  • Garanciális és garancia időszak utáni szerviz tevékenység
  • Megfelelő minőségű faapríték, pellet, brikett folyamatos beszállítását
A Graffito Kft. által forgalmazott apríték és fapellet ( biomassza ) tüzelésű kazánok, amelyek jóval olcsóbban biztosíthatják fűtési és technológiai hőigényét, mint a jelenlegi földgázzal működő kazánok. Ezen kazánok jó hatásfokkal égetik el a szintén általunk biztosított, kiváló minőségű (megfelelő fűtőértékű, nedvesség tartalmú, szemcseméretű és szennyeződésmentes) faaprítékot, ill. fapelletet.

Gazdaságosság és környezetvédelem

A biomassza kazánok alacsony szennyezőanyag kibocsátása a magas hatásfokkal párosulva versenyképesek a legkorszerűbb gázkazánokkal szemben is, míg gazdaságosságuk sokkal optimálisabb, hiszen üzemeltetésükkel a jelenlegi gázárat figyelembe véve is már 30%-os fűtési költségcsökkenést érhetünk el. Ez a megtakarítás a gázár várható jelentős emelkedése folytán bizonyosan tovább növekszik.

Földgáz és a faapríték árának összehasonlítása a fűtőérték függvényében
  fűtőérték ár ár/fűtőérték
földgáz 34 MJ/m3 100 Ft/m3 2,94 Ft/MJ
faapríték 14 MJ/kg 25 Ft/kg 1,79 Ft/MJ
pellet 18 MJ/kg 40 Ft/kg 2,22 Ft/MJ