Bemutatkozás
Tevékenységünk
Szigetelési technológiák
Szigetelőlemezek
Referenciák
Kapcsolat
Szigetelőlemezek

1. BRAAS RHENOFOL és ALCORPLAN PVC lemezek

A Rhenofol és Alcorplan szigetelőlemezek lágy PVC anyagból készültek, szintetikus szállal erősítve. A lemezek átfedései erre kidolgozott technológiával, forrólevegős hegesztéssel, vagy oldószeres ragasztással leplesíthetők.
 
Jellemzők Mértékegység Érték
Szakítószilárdság N 1.100
Szakadási nyúlás % > 15
Továbbszakító erő N > 220

2. VILLAS bitumenes szigetelőlemezek

A VILLAS Hungária Kft Magyarországon piacvezető a szigetelőanyag gyártásban. A 80 éves múlttal rendelkező osztrák központú cég gyárai megtalálhatók szerte Európában.

A bitumenes szigetelőlemezek minőségét részben a hordozóbetét minősége határozza meg. A legáltalánosabban használt az üvegfátyol betét, amelyet a legkevésbé igénybevett helyeken lehet alkalmazni, mert szakító szilárdsága viszonylag alacsony: 300-400 N/5 cm. A nagy erők felvételére, mechanikai rögzítésre az üvegszövet betét alkalmas, amelynek szakítószilárdsága nagyobb, mint 1.000-1.200 N/5 cm. A legkiválóbb termékek a végtelenített poliészter filc betéttel készülnek, mert ezeknek nagy szakítószilárdsága ( min. 800 N/5 cm ) mellett nagy a nyúlóképessége is ( 40 % ). Egyes speciális lemezekhez alumínium- és rézfólia betétet is alkalmaznak. Az alumínium párazáró réteg betéteként kiváló, a rézfólia megakadályozza a gyökerek növekedését zöld tetők esetében. A szigetelőlemezek minőségét nagymértékben határozza meg a bitumen minősége. Az oxidált bitumenek tulajdonságai: lágyuláspont: + 70 oC, hideghajlíthatóság: 0 oC. A modifikált ( módosított ) bitumenek tulajdonságai az oxidbitumenes lemezeknél előnyösebb tulajdonságot mutatnak, a modifikáló szerek hatására a tulajdonságuk megváltozik, lágyuláspontjuk és a hideghajlíthatóságuk is nagymértékben javul. . A bitumenbe műanyagokat ( APP: ataktikus polipropilén, SBS: sztirol-butadién-sztirol )kevernek a gyártás során. Így a lágyuláspont: 120-150 oC-ra, míg a hideghajlíthatóság: -10- -20 oC-ra nő.